#4 Första bloggen jag följde

Den första blogg jag medvetet började följa var inom ett ämne jag är nördigt intresserad av – smink.

Jag minns inte när det började och hur jag hittade den. Antagligen hade jag googlat på något läppstift och eftersom “Bjooti” var tidigt ute så var den mäkta populär då 2007 någonting och fick därför bra sökträffar i Google.

Jag jobbade på ett kosmetikföretag 2008 och företaget hade just insett nyttan med sminkbloggare och Bjooti var en av dem.

bjooti

bjooti

Bjooti skrev från början blandat, både om sin vardag och om smink. Hon gjorde sminktester, betygsatte produkter, rapporterade om senaste sminktrender, testade på sig själv mm. Hon inbjöds småningom på kampanjreleaser som hon såklart rapporterade om i bloggen. Reste hon utomlands uppdaterade hon ju om sminkmärken som inte fanns i Sverige.
Hon bloggade ungefär dagligen och man blev god vän med henne, man fick en typ av relation till henne. Trots att man inte visste mycket om henne privat, så lyckades hon ändå få upp en känsla av vänskap i sina inlägg, hon pratade liksom till just mig.

Katarina, som bloggaren heter, har ett antal andra bloggar. Hennes personliga blogg heter KattaKvack. Hon har skrivit någongång att hon strävar efter att vara personlig men sällan privat. Det man vet är att hon bor med man och barn i ett radhus utanför Stockholm, men det blir inte mycket privatare än så. Och det är precis det jag också strävar efter när jag är på internet.

Genom hennes bloggar har jag hittat andra roliga, spännande, nischade, intressanta bloggare som jag också kommer sprida min bloggkärlek till här via mitt bloggande i Blogg100. Mina inspiratörer och berikare! Jag kommer att berätta om fler bloggare under mina hundra dagar.

Nu är Bjooti.net nerlagt, men det finns en mängd sminkbloggare som förmedlar allt viktigt man bör veta om smink, i samma anda som Bjooti en gång gjorde. Man kan hitta lite av Bjooti hos KattaKvack genom den här taggen: bjooti

Såklart är KattaKvack också igång med Blogg100.

#4.2014 #blogg100

Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *