#37 Kåseri om att pausa

Förmodligen har jag en inneboende kåsör i mig, det är väl därför jag gillar att blogga. Jag läser ju också många bloggar och läser gärna tidningars kåserier och krönikor.

Det är en talang att kunna fånga läsaren direkt och få ett bra innehåll på den korta textmassan kåseriet ska innehålla. Och att kunna knyta ihop påsen i slutet.

En kåsör jag gillar är Lena RosendahlSydsvenskan. Hon kåserar på söndagar. Genom de två första meningarna har hon alltid lyckats fånga mig, även om jag kanske inte alltid har lust att läsa den. Men som sagt, i de första meningarna har hon lyckats koka ihop sitt innehåll för att man ska bli sugen på att läsa mer.

Idag skriver hon om pauser, vi pausar för lite. Paus är viktigt för oss. Inte bara i ljud och bild. Vi stressar för mycket och hjärnan hinner inte reflektera. Jag pratade om detta senast igår med en vän. Har man kört man fast i sitt kreativa tänk är det bäst att pausa. Pausa genom att plocka disk, vika tvätt, ta en promenad, meditera… När “hårddisken” fått vila en stund genom icketänkarsysslor, går den helt plötsligt igång igen. Problemet blir löst.

LenaRosendahl

Klicka på bilden, så kan du läsa hela kåseriet.

#37.2014 #blogg100

 

,
3 comments on “#37 Kåseri om att pausa
  1. Hello, I’m Philip Flowers.
    Welcome to my homepage . I started writing in high school after a creative writing assignment for my English teacher. I did creative writing for a while before I thought about doing something else.
    I had always loved doing research papers because I’m passionate about learning. When you combine writing talent with a love of learning, academic writing only makes sense as a job.
    I’m passionate about aiding the students of the future in their school career. When they don’t like their assignment , I am there to help.

    Philip Flowers – Writing Expert – iowafoodsystemscouncil.orgTeam

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *